Kırlanmotor kuşunu bilir misiniz? Daha açık yazılışı Kırlangıçmotor.. Bir genç kırlangıca motor takılmasının hikayesi idi bu..

Karşılaştığı bir grup motorlu kuşun, kırlangıca da motor takmasının hikayesi. Kırlangıç annesine anlatırken "Hepimizde bunlardan olsaydı da bütün işlerimizi beş katı bir süratle yapsaydık fena mı olurdu." Diyordu..

Sonu nasıldır hikayenin?

Kuşun vücudu, motoru, yabancı madde diye dışarıya atmak istemiş, ancak başaramayınca etrafını sarmıştır. Kullanılmadığı için kanatları gittikçe körelmişlerdir ve motoru çıkarılsa, bu kanatlarla uçması imkansızdır artık kırlangıcın. Motorun çalışması için kuşun gagası ile motora vurması gerektiğinden Kırlanmotor’un başı sersemlemiş ve beyni sulanmıştır. Tabii gagasının ucu da fena halde körelmiştir. Ne solucan tutabilir, ne bir şey. Hele yuva yapmak için çalı çırpı taşıması imkansızdır. Ayrıca boynunda bazı kaslar gelişmiş, kalınlaşmış, bu sebeple de başını sağa sola çevirmesi imkanı kalmamıştır. Yiyeceğini bulmakta, yuvasını görmekte çok zorluk çekmektedir.

Arada bir, çocuk öykülerinden hatırladıklarımı yazsam olmaz mıydı? Olurdu.. Hem Tuğbaaa da sevinirdi :p. Böylelikle “Masalları olmayan bir toplumun bir yerlere gelmesi mümkün mü?” (Hezeyan – 30) konulu entry de yalnız kalmayacaktı en azından..